Massage

Manuella physioterapier

boka-tid

Klassisk Svensk massage med PNF muskeltöjning

En lite tuffare massage som når riktig djupt. Det kallas även deep tissue massage. Bra för dig som har problem med axlar och höftleder. Vi avslutar med PNF & PIR muskeltöjning, allt anpassat efter dina behov.

Områden – besvär

Nacke, axlar, ländrygg, vader, lårmuskulatur.
Stelhet, tennis- eller musarmbåge, iPad-handledsbesvär, ryggskott, ischias, ländryggproblem, smärta och muskelkramp.

PNF & PIR muskeltöjningar enligt professor Jandas metodik.

PNF står för ‘Propriceptiv Neuromuscular Faciltation’, PIR för ‘Post Isometric Relaxation’. PNF är ett modernt och mycket effektivt sätt att öka flexibiliteten i förkortade muskler. PNF ökar ledernas rörelseomfång och stärker muskulaturen. Varje muskel eller muskelgrupp behandlas för sig och effekten sitter kvar i 10-12 dagar.

Vi är även mycket uppmärksammade för rehabiliterings- och förebyggande behandlingar.

Gravid- och mammamassage

Vi tar hand om Dig både under och efter graviditeten! Du som har fött barn vet hur tufft det är för kroppen att återhämta sig. Vi har skräddarsytt behandlingen just för nyblivna mammor. Nu kan vi kombinera massagen med den medicinska LPG-behandlingen!

När får jag gå på massage?

Från 3:e månaden. Om du vill gå tidigare, så ger vi dig en mycket lätt behandling. Från vecka 13 kan du få en djupgående massage. Den hjälper dig med allt från spänningar i rygg och nacke till svullna fötter och ben.

Hur går behandlingen till, och vem är terapeuten?

Vår terapeut har snart 10 års erfarenhet med just Gravid- och mammamassage. Som  dipl. och cert. massageterapeut, med spetskompetens mot muskeldysfunktioner, ligger Du i mycket säkra händer.

Vi anpassar alla behandlingar helt efter dina behov. Vi tar hänsyn till hur långt gången du är i graviditeten och vad som känns bäst för dig. Vi använder bekväma stolar och anpassar massagebänken, så att du kan ligga komfortabelt på den.

Finns det speciell bänk med hål i för gravida?

Nej, vi gillar inte bänken med hål i eller andra trendiga möbler. Vi vill ha full kontroll över dig under hela behandlingen och kunna komma åt dina muskler. Du ligger på en bekväm, speciell bänk, utvecklad av Dr. Aclermann!

Vad säger barnmorskor och läkare om att en gravid kvinna skulle få massage?

Om det inte finns några särskilda medicinska skäl, så rekommenderas det. Fråga gärna på din mödravårdscentral, om du känner dig osäker. Thaim har flera otroligt kompetenta rådgivare, däribland en av Stockholms främsta barnmorskor, och ett flertal läkare.

Hur lång tid tar en behandling?

Hos oss tar det 70 minuter. Då hinner vi ta hand om dina trötta fötter och ben med hjälp av anpassad fotreflexologi samt din rygg, nacke och ditt säte. Vid besvärliga ödemiska bekymmer rekommenderar vi behandlingen i kombination med medicinsk LPG!

Alla priser hittar Ni vid online bokningen !